OX PRODUCTION

Friday, April 13, 2012

Kebanyakan


Rasullah ada memesan pada kaum lelaki,Janganlah engkau kahwini wanita yg ada 6 sifat ini.Tau apa dia 6 sifat yg Rasullah pesan pada kaum lelaki? .Pada kaum wanita ketahuilah 6 perkara ini agar kita tak terjerumus dalam mana2 sifat yg ditegah ni.Mohon la pada Allah agar sentiasa dlm peliharaannya.


>> Wanita Hananah iaitu wanita yg tak pernah tak pandai nk bersyukur <<
Dia tak bersyukur dgn jodohnya dan kufur dgn nikmat perkahwinan yg telah ditentukan.


>> Wanita Hadaqah iaitu wanita yg suka memaksa serta mengikut nafsu <<
Wanita jenis ini sangat mementingkan diri sendiri.Mereka suka membeli barangan mengikut kehendak nafsu.Jadi dia akan memastikan serta memaksa suaminya utk membeli barangan tersebut demi kepentingan diri sendiri.


>> Wanita Syadaqah iaitu wanita yg suka membebel <<
Wanita jenis ini suka membebel dan bercakap banyak walaupun benda tu tak penting.Membebel tanpa mengira waktu.Akibat terlebih banyak membebel maka selalunya apa yg dikerjakan tak menjadi.Hanya tau komen saja.


>> Wanita Mananah iaitu wanita yg suka membangga diri serta mengungkit <<
Wanita jenis suka mengungkit walaupun pada benda2 kecil.Serta membanggakan diri walaupun dihadapan suaminya.


>> Wanita Ananah iaitu wanita yg banyak komen <<
Wanita ini memang patut dijauhi oleh kaum lelaki.Kerana wanita jenis ni akan komen apa saja.Baginya ada saja kesalahan yg dilakukan oleh oranglain walaupun suaminya sendiri.


>> Wanita Basaqah iaitu wanita yg suka menunjuk-nunjuk serta suka dipuji <<
Wanita jenis ini gemar menghias diri tetapi bukan utk dirinya atau suaminya.Tetapi utk dipertontonkan pada oranglain utk tujuan menunjuk-nunjuk serta utk mendapatkan pujian.
@< Itu antara 6 perkara yg di pesan oleh Rasul kita pada kaum lelaki.Jadi,pada kaum wanita sama2 dpt mengelakkan diri dari 6 perkara ini.Mohonlah padanya agar kita sentiasa dilindungi olehNya.Berubahlah agar kita tak melakukan perkara yg di tegah.InsyaAllah..

Monday, April 9, 2012

Salam terakhirSampaikan salam buat semua, salam terakhir salam teristimewa, pada kau yang tersayang, pada teman yang ku kenang, pemergian ku ini tidak dirancang.

Inilah karyaku yang terakhir yang sempat aku ambil dengan teman ku yang teristimewa, 9/4/2012 bermulalah perpisahan aku denganya, pemergiannya amatlah ku rindui..yang telah bersamaku selama 2 tahun, menemani aku kemana sahaja aku pergi..tanpa penat dan jemu..terus berkhidmat untuk aku..namun ini bukanlah sesuatu yang dirancang, ku terpaksa melepaskanmu..kerna waktu berputaran..ku bimbang tak berkesempatan..tidak pernah akan ku lupai jasamu...mungkin suatu hari nanti kita akan bertemu semula..:(

aku dan dia


salam terakhir untukmu D90,
12:00am Moscow

Saturday, April 7, 2012

Ketika Ini


Ketika ini, sedikit ketawa itu sudah cukup bg mereka untuk menghilangkan rasa penat setelah seharian belajar.. Mereka kelihatan gembira.. Kawan2 menjadi tempt untuk mereka bercerita.. Tntg peljrn.. Ttng kish hidup mereka.. Namun kelihatan setiap dari mereka penuh dengan rahsia.. Rahsia tentang masa depan..ada juga antra mereka sedang mengenag nasb.. Tidak sume dantara mereka itu bnasb baik.. Ada dantara mereka punyai masalah dgn pelajaran.. Kwan2.. Ada jga dgn kekasih hati.. Sungguh indah ciptaan itu.. Setiap dari mereka itu punyai masalah yang berbeza.. Supaya kamu dapat memerhati.. Dapat memerhati apa yang berlaku di sekelilingmu.. Supaya yang tidak baik itu dapat kamu jadikan pengajaran.. Agar apa yang berlaku kepada orang lain.. Tidak akan kamu ulangi..perhatilah mereka, nilailah mereka.. Akan ada ssuatu yang akan kamu ketahui.. Yang membawa kamu kpda menjadi manusia yang lebih sempurna..:)

Salam Pathophysiology,
12:20pm