OX PRODUCTION

Tuesday, March 13, 2012

Terminal Utara

Setelah berpisah kerna tiada persefahaman.. Dia mengambil keputusan untuk terus berada dalam keadaan sebegini sehingga ke hari ini.. Jika diingatkan kembali kisah dulu.. Dia tidak mampu ungkapkan.. Begitu pedih
Apabila dirinya terasa didustai..dia meneruskan perjalanan.. Meneruskan sambil mencari erti kehidupan yang hakiki.. Banyk yang dia tempuhi.. Hingga suatu hari dia bertemu kembali apa yang dicari selama ini..dia disedarkan dengan lamunan.. Menyedari akan semua ini hanyalah duniawi semata-mata..dalam fikiranya selalu ingin mencari kebaikan.. Namun keadaan sekeliling membuatkan dia lalai... Banyak yang dia lihat dari pengalaman diri sendiri tidak kurang juga dari orang lain.

Sangatlah menakutkan pabila dia perlu membuat keputusan, mahupun pilihan.. Takot2 pilihan itu salah.. Tidak tepat.. Dalam dirinya selalu memikirkan takot2 pilihannya itu akan menyusahkan orang, atau membuatkan orang tidak selesa denganya..

Benci, iri hati, sombong terasa penuh dalam dirinya.. Dia selalu memikirkan bagaimana untuk memghilangkanny, dia tahu tidak cukup hanya dengan kata2, ianya perlukan pengorbanan yang sangt besar..dia tidak sanggup melihat kawannya derita atas apa yang pernah dilaluinya...

Pengorbanan itu payah, namun pasti akan terukir senyuman disebalik pengorbanan itu..tiada kejayaan itu
untuk kamu jika hilang pengorbanan

Alhamdulillah.. Sedikit kegembiraan dapat dirasai olehnya.. Bukan selalu, bila2 lg ianya melibatkan org yg disayangi.. Hidupnya terasa lebih teratur bila semua kerja yang dibuat dapat disiapkan mengikut jadual..dia amat merindui zaman persekolahannya dlu yang penuh dengan semangat untuk belaja.. Dan sehingga kini dia masih menanti semangat itu untuk datang kembali..

Abjat o itu masih diberi kesempatan untuk mengalir dalam diri ini.. Sunggu ia satu nikmat bg orang tahu menggunakan masa lapangnya dengan baik.. Namun masa lapangnya tidak berjaya melapangkan mindanya dari sesuatu.. Perkara itu baik, sudah difikirkannya hampir 2 bulan sudah.. Jalan baiknya telah ada.. Namun ia melibatkan orang lain, yang mampu mengubah semuanya.. Kadang- kadang dia buntu.. Adakah keputusannya ini benar.. Adakah yang terbaik untuk dirinya...dan sehingga kini.. Terus berlalu..

No comments: