OX PRODUCTION

Monday, June 13, 2011

Manusia
Banyaknya dugaan hidup..hingga kadan-kadang mereka menjadi buntu..tidak tahu mana yang perlu diselesaikan dahulu...mereka penat..letih..dan mereka takut dengan ujian itu..
mereka cuba untuk mencari sesuatu yang boleh memberi ketenangan..tapi kadang-kadang ketenangan yang mereka cari itu salah..langsung tidak memberi kebaikan kepada diri mereka..

apa yang mmenjadi kebanyakan yang orang lain buat..itu juga yang mereka ingin lakukan..dengan harapan mereka dapat merasakan nikmat seperti orang lain juga..tapi sayang, bukan semua diantara mereka yang pandai menguruskannya..kadang-kadang terdapat simpulan yang akhirnya terputus ditengah jalan jika mereka tidak pndai untuk menguraikan simpulan itu..

mungkin itu satu ujian bagi mereka, mungkin bagi kamu tidak..kerana telah menjadi kebiasaan bagi kamu dalam kehidupan..bagi mereka yang baru pertama kali merasainya..mereka menganggap itu adalah satu ujian yang sangat besar..

dalam diri mereka tidak pernah ada yang tetap, sentiasa berubah...itulah manusia..yang mudah terpengaruh..mudah leka apabila mereka diuji dengan sedikit kesenangan..dan bila mereka diuji..mereka akan menyalahkan seseorang dan menganggapnya sebagai tidak adil..

itulah manusia..

Moscow
5.04am

No comments: