OX PRODUCTION

Tuesday, October 25, 2011

Alhamdulillah..hari ini seperti biasa, aku masih berkesempatan untuk bagun pada awal pagi..tatkala kawan-kawan masih enak dibuai mimpi di dalam selimut masing-masing. jika ikutkan hati..siapa yang sanggup bagun pada awal pagi..lebih baik tidur..banyak kekurangan pada diri..perlu berusaha lebih gigih, melihat mana kekurangan pada diri..untuk menjadi yang lebih baik..

dah masuk 2 bulan berada disini..masih dalam tahap meyesuaikan diri dengan kerja2 3rd year..minggu berkesempatan untuk berusrah dengan ahli-ahli baru buat kali pertama..membuat pengenalan..dan sedikit sebanyak membincagkan tentang hal2 dunia..

melihat keadaan pada zaman ini, dengan masalah sosial, hal2 dunia dan lain-lain lgi..menimbulkan kebimbangan dalam hati-hati mereka..pada usia remaja ini..mereka tidak boleh lari dari persoalan cinta..pada masa inilah..masing2 ingin mencari pasangan..ada yang bahagia..sanggup hidup semati..hanya satu dalam diri..kecewa..dan pelbagai lagi..namun hakikatnya..mereka buta dalam mengenali apa itu erti cinta sebenar..begitu mudah mereka menyerahkan harga diri mereka pada orang lain..yang tidak pernah ada kepastian bahawa si dia akan menjadi miliknya..mana terletaknya harga diri kamu? tiada lagi yang berharga dalam diri kamu..

bersambung...
*x sempat nak habiskan..kene sbg stdy plak..:)

nasihat untuk hari ini.. berfikir 2 kali sebelum membuat sesuatu perkara..fikirkan tentang orang disekeliling kamu..:)

moscow
2:37amNo comments: